logo2
me

Over Bert

Bert van der Veen is geboren in 1956 in Hilversum en sindsdien zo'n 32 keer verhuisd, waardoor hij verschillende talen vloeiend heeft leren spreken en met zeer veel musici heeft mogen samenwerken in Zwitserland, België, Nederland, Mexico en nu weer Nederland.

 

Sinds zijn vierde maakt hij muziek. Zijn overbuurman en tweede vader Roger Burgat, leert hem eerst de zwarte en later ook de witte toetsen van de piano kennen en zorgt ervoor dat er in huize van der Veen een piano komt te staan.

 

Op zijn achttiende belandt hij op het Conservatorium in Enschede, waar hij piano en schoolmuziek gaat studeren. Later op het conservatorium te Rotterdam volgt hij nog arrangeren lichte muziek.

 

Zijn docenten Frédéric Meinders, Johan Jansonius (klassiek) en later Rob van Kreeveld, Louis van Dijk en Ab Schaap (jazz) hebben hem de diepte en de emotie in de muziek laten horen en leren kennen.

 

Ook al is hij in zijn musiceren de klassieke muziek nooit vergeten; jazz en latijns amerikaanse muziek worden een enorme inspiratie voor hem. Het duurt niet lang of hij speelt tot op de dag van vandaag als pianist en accordeonist regelmatig in jazzcafé de Tor en op andere podia; momenteel is het ensemble Gilet zijn belangrijkste activiteit.